Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN με αφορμή την έγκριση της χρήσης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού για την υγειονομική κατάσταση των Ευρωπαίων που βρίσκεται σε πορεία υλοποίησής του απο τις Βρυξέλλες.

«Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν» τόνισε ο  πρωθυπουργός και εξέφρασε την εκτίμηση ότι περιμένει αύξηση των ταξιδιών το καλοκαίρι.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 15 Μαΐου, «εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, όπως πχ με το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην ΕΕ» και επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA) «συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca» και «περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με ότι έχει πει για το εμβόλιο αυτό».

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως ορόσημο για την πανδημία τον Απρίλιο όπου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών με τουλάχιστον μία δόση καθώς και οι ευπαθείς ομάδες.

«Θα είμαστε στο σημείο να διαχειριστούμε την πανδημία χωρίς μεγάλες δυσκολίες και έτσι θα πορευτούμε με τον κοροναϊό τουλάχιστον μέχρι τους επόμενους 6 με 12 μήνες» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία.

«Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Έχουμε περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, το νοσοκομεία είναι σε πίεση αλλά το χειριζόμαστε Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις επόμενες 48 ώρες θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.


Πηγή: timesnews.gr