Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι στην Ουάσιγκτον «θα επικρατήσει η κοινή λογική» και η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων που θα αφορούν στον αγωγό φυσικού αερίου Nοrd Stream-2, με αφορμή την σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρονταν στην πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εισηγηθεί στο Κογκρέσο πρόσθετες κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream- 2.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιες κυρώσεις αναφέρεται στην πραγματικότητα το Bloomberg. Εμείς παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει στους συνομιλητές μας και δεν θα πορευθούμε στον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω των κυρώσεων, ο οποίος στην πραγματικότητα αποδείχθηκε επανειλημμένα αναποτελεσματικός», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην εν λόγω εισήγηση του Αμερικανού προέδρου, θα περιγράφονται οι νέες κυρώσεις, οι οποίες θα αφορούν έναν μικρό αριθμό ρωσικών εταιρειών, χωρίς ωστόσο οι γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού να υποστούν κυρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS και Reuters


Πηγή: timesnews.gr