Το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι δυναμικό, εξελίσσεται ανάλογα με τα δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περιοχή, τα μέτρα που παίρνουμε σχεδιάζονται ανάλογα με την εξέλιξη του ιού ανά περιφερειακή ενότητα, δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημέρωσε, με δεδομένο ότι έχει τώρα 135 ενεργά κρούσματα και 311 στενές επαφές τους είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, από το επίπεδο Α΄-επιτήρησης, μπαίνει πλέον στο επίπεδο Β΄-αυξημένου κινδύνου.

Αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε πως σε όλη τη χώρα μόνο 73 σχολικές μονάδες και 621 τμήματα έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων, ποσοστά 0,52% και 0,75% του συνόλου της χώρας, αντίστοιχα, κάτι που, όπως είπε, δείχνει πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού μεταξύ των μαθητών. «Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά».

Ο υφυπουργός υπενθύμισε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Καταληκτικά, επανέλαβε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται «με γοργούς ρυθμούς και αντίστοιχα πρέπει να εξελιχθεί και η στρατηγική μας».

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ωστόσο, αν ενώσουμε τις δυνάμεις κι εφαρμόσουμε τα μέτρα των ειδικών, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.


Πηγή: timesnews.gr