Να επισκευαστούν πάρα πολύ γρήγορα τα σχεδόν 300 οχήματα, τα οποία μπορούν, με μικρές επιδιορθώσεις, να βγουν στον δρόμο, ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών  του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάςκατά την επίσκεψή του στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Ρουφ.

Όπως ανέφερε διαπίστωσε,πως σύμφωνα με τους εργαζομένους,στα αμαξοστάσια παραμένουν ακινητοποιημένα «με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή» -270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ), τα οποία μπορούν βγουν άμεσα στον δρόμο, αρκεί να προχωρήσει η επισκευή μικρών βλαβών που παρουσιάζουν

Ο κ, Παππάς ζήτησε επίσης να αρθούν οι αποσπάσεις οδηγών, σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Οι ευθύνες και η αμέλεια σε σχέση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εγκληματικές.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 270 οχήματα με μικρές επιδιορθώσεις μπορούν να βγουν στον δρόμο.

Άλλα οχήματα είναι έτοιμα και περιμένουν οδηγούς για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ο οποίος δικαιούται να απαιτεί μια αξιόπιστη υπηρεσία από τις δημόσιες μεταφορές.

Απαιτείται:

·         Να αρθούν άμεσα οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία.

·         Να επισκευαστούν πάρα πολύ γρήγορα τα σχεδόν 300 οχήματα, τα οποία μπορούν, με μικρές επιδιορθώσεις, να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

·         Να γίνει ένας γρήγορος διαγωνισμός – προκήρυξη για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, οδηγοί και μηχανικοί, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο.

·         Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε χωρίς κανένα λογικό λόγο ο κ. Καραμανλής».

Επίσης, ο βουλευτής, μετά την στο κέντρο, το οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα της τηλεματικής. σημείωσε ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής έχουν επιλέξει, αντί της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου και του ανθρώπινου δυναμικού των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και της προάσπισης του δημοσίου χαρακτήρα τους, την παραχώρηση μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ. Τα οχήματα των ΚΤΕΛ κινούνται στους δρόμους χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις αστικής μετακίνησης, χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική. Χωρίς να διασφαλίζονται, δηλαδή, η ασφάλεια των επιβατών, τα έσοδα του δημοσίου και η υλοποίηση του έργου που έχουν αναλάβει».


Πηγή: timesnews.gr