«Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προκαλεί διατυπώνοντας συντηρητικές και προσβλητικές απόψεις για χιλιάδες παιδιά και γονείς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής,  Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Η κα Γιαννακοπούλου, προσθέτει ότι οι ισχυρισμοί του υπουργού ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες, έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και λιγότερες «παρεκκλίσεις», είναι ευθεία προσβολή σε όλα τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, στα παιδιά που έχασαν τον ένα γονέα.

«Είναι προσβολή σε όλους τους ανθρώπους, που μεγαλώνουν μόνοι τους, από επιλογή ή από ανάγκη, τα παιδιά τους, καλούμενοι να υπερβάλλουν εαυτόν», αναφέρει. «Ταυτόχρονα όμως είναι άποψη που δεν λαμβάνει υπόψη την ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει.

Είναι απαράδεκτο, τονίζει η κα Γιαννακοπούλου, να εμφανίζονται χιλιάδες παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες με αυτά τα χαρακτηριστικά ως περίπου μη φυσιολογικά, να μιλάει για « παρεκκλίσεις» χωρίς να εξηγεί τι εννοεί και επιστρέφοντας την σχετική συζήτηση πολλά χρόνια πίσω.

«Η ζωή δεν γυρίζει πίσω και η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δημόσια θέση, αν υιοθετεί αυτές τις οπισθοδρομικές απόψεις του υπουργού Δικαιοσύνης που εκ του ρόλου και της θέσης του έχει χρέος τουλάχιστον να είναι πολύ πιο προσεκτικός», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Γιαννακοπούλου.


Πηγή: timesnews.gr