Η πρώτη σημαντική μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου της πατρίδας μας από το 1983 αποτέλεσε το αντικείμενο ψηφιακής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΝΔ Γιώργου Στεργίου για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων τηλεδιασκέψεων με θέμα «Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας ενημέρωσαν περισσότερα από 100 στελέχη της ΝΔ για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Στεργίου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κάμπτεται από τις αντιξοότητες και προχωράει στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα πολιτικής συνέπειας την οποία αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός. Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση με τις δημόσιες τοποθετήσεις της αποξενώνεται από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Όλο και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία και αναμένουν μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταρρυθμίσεις που δεν αξιολογούνται με τα κλασικά πολιτικά κριτήρια αλλά με βάση τα προσωπικά βιώματα του καθενός».

Τόνισε επίσης ότι «Ο κομματικός οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο για να προβάλλει το σημαντικό κυβερνητικό έργο αλλά και για να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με προτάσεις και επισημάνσεις».

Ο Υπουργός Κώστας Τσιάρας παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις σχέσεις γονέων – τέκνων μετά τη διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, το οποίο έρχεται να εκσυγχρονίσει μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια το οικογενειακό δίκαιο της χώρας μας ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής αλλά και με όσα ισχύουν στο Δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει σειρά καινοτομιών, όπως η από κοινού γονική μέριμνα ακόμα και για τα παιδιά εκτός γάμου, η ενίσχυση της διαδικασίας της διαμεσολάβησης για τυχόν διαφορές των γονέων, η εξασφάλιση του τεκμηρίου επικοινωνίας του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων κακής άσκησης της γονικής μέριμνας και η θέσπιση ειδικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών που αναλαμβάνουν την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Από τη μεριά του, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη χώρα μας.

Εκτός από βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης και αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης καθώς και οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.


Πηγή: timesnews.gr