Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα πρωτοβουλία από τη ΝΔ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

Νέα πρωτοβουλία από τη ΝΔ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

359
0

Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία «για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που προκύπτει από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αληθοφανών θεωριών και ανακριβών στοιχείων, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Fake news & Disinformation – Είναι δυνατή μια κοινωνία χωρίς παραπληροφόρηση;».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ «τα fake news απειλούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και σε περιόδους όπως η σημερινή θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία».

Όπως τονίστηκε, «η δημιουργία και η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν είναι προϊόν αφέλειας αλλά διακινούνται σκοπίμως για να εξυπηρετήσουν τις περισσότερες φορές πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο καθώς και στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα διασφαλίζουν την ελευθερία στην ενημέρωση περιορίζοντας ταυτόχρονα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, o εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, ο γραμματέας Προγράμματος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, ο επικεφαλής του θεματικού τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μύρων Φλουρής καθώς και στελέχη των γραμματειών του κόμματος. Εισηγητές ήταν ο Μανώλης Ανδριωτάκης και ο Αλέξανδρος Μελίδης ενώ σύντομη εισαγωγική ομιλία έκανε και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την ομάδα για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση του ΕΕΛΛΑΚ ενώ παράλληλα ήδη λειτουργεί στο γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας το «Παρατηρητήριο Fake News».


Πηγή: timesnews.gr