Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε δύο πρόσωπα έπειτα από απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον των τεμενών της πόλης Κράιστσερτς που μετατράπηκαν σε τόπο μαζικής σφαγής πιστών από ρατσιστή λευκό πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την απειλή που διατυπώθηκε μέσω διαδικτύου εναντίον του τεμένους Αλ Νουρ και του Ισλαμικού Κέντρου Λίνγουντ, όπου διαπράχθηκε η πιο πολύνεκρη επίθεση με πυροβόλα όπλα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, τη 15η Μαρτίου 2019.

Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τη φύση της απειλής, ενώ δεν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία κανενός από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν. Δεν έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία ακόμη, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Τα μηνύματα μίσους από μέρους ανθρώπων που θέλουν να βλάψουν την κοινότητά μας δεν θα γίνονται ανεκτά», τόνισε ο Τζον Πράις, ανώτερος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας, σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στη Νέα Ζηλανδία το επίπεδο επαγρύπνησης έχει αυξηθεί ενόψει της επετείου της επίθεσης στην Κράιστσερτς.

Εφοδιασμένος με ημιαυτόματα και επαναληπτικά τουφέκια, ο αυστραλός ακροδεξιός Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 51 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως εναντίον των πιστών στα δύο τεμένη, μεταδίδοντας απευθείας μέσω Facebook το μακελειό προτού συλληφθεί.

Τον Αύγουστο ο δράστης καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία δυνατότητα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους. Ήταν η πρώτη φορά που η νεοζηλανδική δικαιοσύνη επέβαλε τέτοια ποινή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή: timesnews.gr