Οι αρχές της Νότιας Κορέας θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της αναστολής μέρους της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς αυτή την εβδομάδα κατέγραψαν τρεις φορές πάνω από 500 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24ωρη βάση, τον ταχύτερο ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας από την αρχή της χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν θα συνεδριάσει με αξιωματούχους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στις 15:00 (τοπική ώρα· 08:00 ώρα Ελλάδας) για να ληφθούν αποφάσεις, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας (KDCA) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 450 κρούσματα του SARS-CoV-2 και ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Νότια Κορέα έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 523 νεκρούς επί συνόλου 33.824 μολύνσεων. Το ποσοστό θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,55%.

Τα κρούσματα ήταν πάνω από 500 τις προηγούμενες τρεις συναπτές ημέρες και ο αριθμός τους παρέμεινε τριψήφιος για 22η συνεχόμενη ημέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP


Πηγή: timesnews.gr