Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν στη Νότια Κορέα σε 24 ώρες υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των χιλίων για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες, κυρίως εξαιτίας των λιγότερων τεστ που έγιναν το Σαββατοκύριακο, την ώρα που οι αρχές στη Σεούλ δυσκολεύονται να εμποδίσουν την ολοένα ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας. Παράλληλα χθες Κυριακή σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων.

Η νοτιοκορεάτικη Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) κατέγραψε 926 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 50.000. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει ρεκόρ 1.097 μολύνσεων. Χρειάστηκαν μόλις 11 ημέρες ώσπου οι μολύνσεις να φθάσουν από τις 40.000 στις 50.000.

Το προηγούμενο 24ωρο, ακόμη 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 698 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,38%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 274, από 278 την προηγουμένη.

Η πρόσφατη ραγδαία εξάπλωση του ιού φέρνει τη χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων και εντείνει τον διάλογο για το εάν πρέπει να επιβληθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)


Πηγή: timesnews.gr