Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η Μιράντα Ξαφά, μέσω twitter, τους υπολογισμούς του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα της ποινής του βιασμού, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε είπε: «Ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε τον χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε τον νόμο».

Αλλά εάν κάποιος κάνει μια απλή αριθμητική πράξη βγάζει διαφορετικό μαθηματικό αποτέλεσμα: 20Χ1/3= 6,7, ενώ 15Χ2/5=6,0! Τώρα πώς το 6 είναι μεγαλύτερο από το 6,7 αποτελεί άλυτο μυστήριο.

Συνεπώς κάτι δεν έγινε σωστά. Είτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε προηγουμένως (πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής) τις σωστές μαθηματικές πράξεις με αποτέλεσμα να υποπέσει σε αριθμητικό λάθος, είτε ο λογογράφος του δεν «κατέχει» την αριθμητική.

Και σαρδάμ;

Αμ το άλλο; Και αυτό λάθος, θα πείτε; Σαρδάμ; Ή μήπως ήταν αβλεψία; Γιατί πρόσεξα ότι στην ομιλία του έκανε λόγο για «τα παιδιά και τα κορίτσια». Λίγοι το πρόσεξαν. Ανάμεσα στους λίγους που το πρόσεξαν (αλλά εκ των υστέρων) είναι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Όταν, αργότερα, είχε αναρτήσει στα σόσιαλ μίντια την ομιλία του το διόρθωσε και έγραψε το σωστό «στις γυναίκες και τους άνδρες που βρήκαν το θάρρος να ανοίξουν τη ψυχή τους»…

Πηγή: Βηματοδότης


Πηγή: timesnews.gr