• «Σαρώνει» ο Γ. Πατούλης στις προτιμήσεις των πολιτών της Αττικής
  • Με 23,4 μονάδες διαφορά, προηγείται έναντι της Ρ. Δούρου

Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου «βαθμολογούν» θετικά, σε ποσοστό 51%, τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Αττικής και την εν γένει παρουσία του στα κοινά και παρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων στα εισοδήματά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της OPINION POLL για λογαριασμό της POLITICA, του δίνουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας της τάξης του 59.7% και τον καθιστούν κυρίαρχο, μεταξύ των παρατάξεων.

  • Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Με 23,4 μονάδες διαφορά, προηγείται ο Γιώργος Πατούλης, έναντι της Ρένας Δούρου, στις προτιμήσεις των πολιτών της περιφέρειας Αττικής, αν σήμερα ψήφιζαν για αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης, προηγείται σημαντικά και των άλλων τριών επικεφαλής των βασικών Παρατάξεων, ενώ παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 59.7%, δλδ 20.7% πάνω από τον δεύτερο Γ.Σγουρό, που παρουσιάζει δημοφιλία 38%.

Η Ρένα Δούρου εμφανίζεται τρίτη με 26.9% και ο Γ. Πρωτούλης τέταρτος με 14.3%. (Ο τελευταίος εμφανίζει αυτή την επίδοση με δεδομένο ότι το 68.1% δεν τον γνωρίζει ή δεν απαντούσε για αυτόν).

Η Πρόθεση ψήφου, στην περίπτωση που γίνονταν τώρα εκλογές στην Περιφέρεια και με τους ίδιους υποψήφιους, εμφανίζει τον Γ. Πατούλη με ένα ποσοστό της τάξης του 39.6% σε μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους, αρχηγούς των παρατάξεων στην περιφέρεια Αττικής.

Η Ρένα Δούρου συγκεντρώνει το 16.2% των προτιμήσεων, ο Γ. Σγουρός το 11.1% και ο Γ. Πρωτούλης το 4.9%.

Είναι φανερό ότι αν γίνονταν εκλογές με τα αναφερθέντα δεδομένα, ο Γ. Πατούλης θα εκλεγόταν πιθανότατα από τον πρώτο γύρο, αν ληφθεί υπόψη και η αλλαγή του Εκλογικού Νόμου που προωθείται αυτή την περίοδο και ακούγεται ότι θα εκλέγεται Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος όποιος συγκεντρώνει 43% στον πρώτο γύρο.

Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου «βαθμολογούν» θετικά, τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και την εν γένει παρουσία του στα κοινά και παρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων στα εισοδήματά τους, του δίνουν υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, καθώς ικανοποιεί με τις πρωτοβουλίες του για τον κορονοϊό και την συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας την πλειοψηφία των πολιτών.

Αποδοχή και από άλλους πολιτικούς χώρους

Είναι γνωστό ότι Γ. Πατούλης είναι εργασιομανής, δεν αποφεύγει και… δεν εξαφανίζεται στα δύσκολα, γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση, είναι οργανωτικός και δίνει λύσεις σε προβλήματα. Λόγω χαρακτήρα, δεν αποφεύγει τους πολίτες, ακούει και ανταποκρίνεται στο μέτρο του δυνατού θετικά, με λύσεις σ΄όποιο θέμα του επισημαίνουν. ΄Εχει και ένα άλλο καλό, δεν κρύβεται από τους δημοσιογράφους, απαντά στο τηλέφωνο, είναι διαθέσιμος να δώσει εξηγήσεις για όποιο πρόβλημα προκύπτει και αυτές οι συμπεριφορές, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτυπώνονται ανάγλυφα και στις δημοσκοπήσεις.

Και δεν έχει μόνο στον δικό του πολιτικό χώρο, υψηλή αποδοχή, αλλά και στα άλλα κόμματα.

Το 51% τον αξιολογεί θετικά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανά κομματικό ακροατήριο να τα σημειώνει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 70% και του ΚΙΝΑΛ με 66.7%. Ωστόσο αποδοχή της συμβολής του υπάρχει και από το 29.7% του ΣΥΡΙΖΑ, το 26.9% του Κ.Κ.Ε, το 35.7% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 31% του ΜΕΡΑ 25.

Για πανδημία & εισοδήματα αγωνιούν οι πολίτες

Σ΄αυτό το πρώτο μέρος (σήμερα θα δοθεί το δεύτερο μέρος) της έρευνας της OPINION POLL για λογαριασμό της POLITICA, η πανδημία και οι επιδράσεις της Οικονομικής κρίσης, είναι το δίδυμο των προβλημάτων που απασχολούν και ανησυχούν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου

Η κρίση του κορονοϊού δείχνει να κυριαρχεί με το 49.7% να το δηλώνει ως ένα από τα τρία προβλήματα που είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν. Είναι προφανές ότι αυτό δεν ξενίζει, με δεδομένο το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και την πίεση που δέχεται η Αττική.

Τις επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν η Οικονομική κατάσταση με 29.6%, η ανεργία με 25.3% και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών με 23.7%.

Πρόκειται και τα τρία αυτά προβλήματα για πλευρές της οικονομικής κρίσης που αθροίζονται σε ένα εκρηκτικό 78.6%. Την πρώτη δεκάδα των προβλημάτων συμπληρώνουν η εγκληματικότητα με 13.5%, η Συγκοινωνίες με 14%, η κατάσταση των Νοσοκομείων με 11.9%, το Κυκλοφοριακό με 11%, η κατάσταση των δομών υγείας και Μέριμνας με 8.9% μαζί με το Μεταναστευτικό με 8.5%

Ο Γ. Πατούλης συγκεντρώνει όμως και 42% ικανοποίησης για το συνολικό έργο του και τις πρωτοβουλίες του. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανά κομματικό ακροατήριο τα συγκεντρώνει στην Ν.Δ με 65.3% και του ΚΙΝΑΛ με 56.27% 

Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι στο ερώτημα αν θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα στην Περιφέρεια αν ήταν η κ. Ρένα Δούρου ξανά Περιφερειάρχης μόνο το 12% απαντά καταφατικά. Μάλιστα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 42.3% απαντά θετικά.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό, δημιουργούν σήμερα μια κατάσταση απόλυτης κυριαρχίας του Γιώργου Πατούλη στον αυτοδιοικητικό χώρο της περιφέρειας Αττικής.

The following two tabs change content below.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.


Πηγή: timesnews.gr