Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο Μακρόν συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές...

Ο Μακρόν συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και τον καλεί να «εργαστούν από κοινού»

321
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τον κάλεσε να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις.

«Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Πρόεδρό τους. Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις! Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Ας εργαστούμε από κοινού!”, σημειώνει ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο έστειλε και στην αγγλική γλώσσα.

Ο Μακρόν δεν έχει ποτέ συναντήσει τον 77χρονο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοινώθηκε ότι είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών από τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να οικοδομήσουν μια “νέα διατλαντική σχέση” μετά τις εκλογές αυτές.

Πέραν της άκρας δεξιάς, όλη η πολιτική τάξη της Γαλλίας χαιρέτισε την νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν, στην επιτυχία του οποίου ήλπιζε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μια συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων.


Πηγή: timesnews.gr