Γλυπτό – φόρος τιμής στο έργο του ανώνυμου ντελιβερά

Με θέα στον δρόμο, στη βιτρίνα της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην Κριεζώτου 6, η εγκατάσταση «Ο Ντελιβεράς – στην εποχή του κορωνοϊού» στρέφει το ενδιαφέρον των διερχομένων και της πόλης στο έργο των εργαζομένων εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας.

Αφιέρωμα στο έργο του ανώνυμου ντελιβερά, που οποιαδήποτε ώρα χτυπάει την πόρτα για να παραδώσει φαγητό, καφέ, φάρμακα, βιβλία, είδη πρώτης ανάγκης και ό,τι άλλο του ζητηθεί. Πάντα με ένα ευγενικό χαμόγελο. Φόρος τιμής σε ένα επάγγελμα παντός καιρού, επικίνδυνο πάνω στο παπάκι, χωρίς ωράριο, δύσκολο, κουραστικό και γεμάτο άγχος για την έγκαιρη παράδοση.

Η εγκατάσταση που φιλοτέχνησε η γλύπτρια Άννα Βενέτη βάζει σε πρωταγωνιστική θέση τον ανώνυμο εργαζόμενο της πρώτης γραμμής με κράνος, μάσκα, τζάκετ, γάντια και το δίτροχό του φορτωμένο. Έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο των διανομών, έχει δικαίως αναδειχθεί, ήδη από το πρώτο lockdown, σε έναν από τους ήρωες στην καθημερινότητα της πανδημίας.

Το γλυπτό – εγκατάσταση περιτριγυρισμένο από λέξεις-tags της εποχής μας όπως «click inside», «click away», «akordeon», είναι η νέα δυνατή εικόνα στην καρδιά της πόλης.


Πηγή: timesnews.gr