Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των ρωσικών παρασκευαστών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την εταιρεία AstraZeneca.

Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca .

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε όπως είπε, εκφράσει αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στην συνεργασία όχι μόνο στον θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων.

Τέλος εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται όπως είπε αρκετά χρόνια στην ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr