Ευχόμαστε ειλικρινά και εγκάρδια στον Joe Biden, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του ως 46ου Προέδρου, να οδηγήσει τα πράγματα προς το καλύτερο για τον λαό των Η.Π.Α., αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Η Ελλάδα και οι Η.Π.Α., πέρα από την συμβατική συμμαχική σχέση τους στο Ν.Α.Τ.Ο., διατηρούν και διμερείς φιλικές σχέσεις, ενώ οι ιστορικοί δεσμοί του ελληνισμού με την Αμερική παραμένουν ισχυροί, παρά τις όποιες, κατά καιρούς, δυσκολίες στην εξέλιξή τους.

Ο ελληνισμός αντιμετωπίζει σήμερα μια, άνευ προηγουμένου, παρόξυνση της τουρκικής απειλής στο μέτωπο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη. Με ορισμένους μάλιστα να αποδίδουν αυτή την ένταση προκλήσεων, παραβάσεων και παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου στην πρόθεση της Άγκυρας να προλάβαινε να κατοχυρώσει τετελεσμένα υπέρ αυτής, πριν την απομάκρυνση του Donald Trump από την Προεδρία των Η.Π.Α..

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται ο κύριος Πρωθυπουργός:
1.    Είναι έτοιμος να παρουσιάσει, να εξηγήσει και να πείσει την νέα πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α. ότι, στην παρούσα φάση, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με συμφέροντα συγκλίνοντα με αυτά των Η.Π.Α. και, συνεπώς, επιβάλλεται η στήριξη τους στην αντιπαράθεση με την Τουρκία;
2.    Είναι διατεθειμένος να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη αυτής της επανατοποθέτησης της πολιτικής ασφάλειας της χώρας μας από το ευρύτερο δυνατόν φάσμα κομματικών  δυνάμεων;


Πηγή: timesnews.gr