Επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», είπε ο Τραμπ προσθέτοντας πως αν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές πρόκειται να μείνουν μαζί του «δεν θα κερδίσουν ξανά».

Ο Μακόνελ ο οποίος ηγείται  της Γερουσίας για χρόνια, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια, όμως, του επιτέθηκε θεωρώντας τον «ηθικά υπεύθυνο» για τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ο Μακόνελ δεν είχε κρύψει  την επιθυμία του να τον δει έξω από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ούτε την επιθυμία του πιθανώς να τον δει να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

«Οι ενέργειες του πρώην προέδρου Τραμπ που προηγήθηκαν των ταραχών ήταν μια ντροπιαστική εγκατάλειψη καθήκοντος», είχε δηλώσει  ο Μακόνελ μετά την ψηφοφορία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την πρόκληση των γεγονότων εκείνης της ημέρας», είχε πει.

Ο Τραμπ απάντησε την Τρίτη με την μεγαλύτερη δήλωσή του έπεοτα από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο πριν από ένα μήνα.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό με πολιτικούς “ηγέτες” όπως ο γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ στο τιμόνι του», αναφέρεται στη δήλωσή του. «Σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», συνέχισε.

Η «έλλειψη πολιτικής διορατικότητας, σοφίας, δεξιοτήτων και προσωπικότητας» του κ. Μακόνελ κόστισε στον έλεγχο των γερουσιαστών από τους Ρεπουμπλικανούς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, συνέχισε.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης «ικέτευσε» για την έγκρισή του στον αγώνα του στη Γερουσία, χωρίς τον οποίο ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μακόνελ θα είχε χάσει. Ο πρώην πρόεδρος είπε επίσης ότι θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικανούς που «υποστηρίζουν το «να κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική»και την πολιτική «η Αμερική πρώτα». Ο Μακόνελ «δεν θα κάνει ποτέ αυτό που πρέπει να γίνει ή αυτό που είναι σωστό για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Τραμπ.


Πηγή: timesnews.gr