Την Τουρκία έδειξε ως βασική αιτία για όσους Ρώσους πολίτες μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό, η επικεφαλής της Ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή, Άννα Ποπόβα. Όπως είπε μιλώντας στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ποσοστό αυτό φτάνει το 90%.

«Αφότου άνοιξαν τα σύνορα με την Τουρκία, από 1ης Αυγούστου επέστρεψαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Στον γενικό μας κατάλογο καταγραφών από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, υπήρξαν περισσότερα από 10.000 θετικά τεστ στο κορονοϊό, εκ των οποίων το 90% είναι άτομα που επέστρεψαν από την Τουρκία.

Για αυτό τον λόγο είναι προφανές, ότι είναι αναγκαίο να συζητήσουμε και να προτείνουμε την λήψη ορισμένων μέτρων», δήλωσε η Ποπόβα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κεντρικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου του κορονοϊού στη Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συστήσει εκ νέου το κλείσιμο των συνόρων της χώρας εξαιτίας της πανδημίας.

Η Τουρκία υπήρξε μια από τις πρώτες χώρες με τις οποίες η Ρωσία ξανάρχισε τις αεροπορικές συνδέσεις. Από 1ης Αυγούστου 2020 ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις με την Βρετανία και την Τανζανία.


Πηγή: timesnews.gr