Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Τρίτη κυρώσεις σε Ρώσους και ρωσικές οντότητες για την απόπειρα της Ρωσίας να σκοτώσει τον Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάζοντάς τον, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, δήλωσαν ότι οι κινήσεις έγιναν σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επανέλαβαν το αίτημα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι από τη φυλακή.

Οι κυρώσεις ήταν μια απάντηση σε αυτό που οι αξιωματούχοι θεωρούν ως απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι πέρυσι, μια κατηγορία που αρνείται η Ρωσία. Ο προκάτοχός του Μπάιντεν, πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για το περιστατικό.

Ο κ. Μπάιντεν έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από τον κ. Τραμπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε επιδιώκουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία, ούτε επιδιώκουν να τις κλιμακώσουν», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να λαμβάνουν μέτρα όταν η συμπεριφορά της Ρωσίας ξεπερνά όρια και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν αυτά για το πώς διαμορφώνουν τις σχέσεις μας».

Με πληροφορίες από το Reuters


Πηγή: timesnews.gr