Η κατάσταση με την COVID-19 είναι σταθερή αυτήν την περίοδο στη Γαλλία και η κυβέρνηση είχε δίκιο που αποφάσισε να μην επιβάλλει ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

“Είναι πιθανό και πράγματι είναι το προτιμότερο” να μην χρειαστεί να επιβληθεί ξανά lockdown στη Γαλλία, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Info.

Ο Βεράν πρόσθεσε ότι εξετάζει την χρήση άλλων εμβολίων κατά της COVID-19 από αυτό της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη και σημείωσε ότι εκτιμά πως από 3,5 ως 4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία θα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της νόσου αυτής ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

“Προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους κατά σειρά προτεραιότητας ανεξάρτητα από το πού ζουν στην εθνική επικράτεια και ανεξάρτητα από την κοινωνική κατάσταση”, συνεχίζει ο υπουργός. Δεν θα δεχόμουν ότι υπάρχουν προνόμια. Και αν υπήρχαν, αυτό θα ήταν λυπηρό. Και εγώ θα έλεγε στους ενδιαφερόμενους.”

naftemporiki.gr με πληροφορίες από France Info και ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr