Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πλοιαρίου στη λίμνη Αλβέρτου, στα σύνορα μεταξύ της Ουγκάντας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, την Τετάρτη.

Το πλοιάριο έκανε το δρομολόγιο από τη Σόνγκα Λέντου στο Πακουάκ, δύο κοινότητες της Ουγκάντας στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης. Βυθίστηκε λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σύμφωνα με έναν Ουγκαντέζο αξιωματούχο που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Άσραφ Ορόμο είπε ότι από τους περίπου 50 επιβάτες, οι 21 διασώθηκαν ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 26 πτώματα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αναμένουμε να βρούμε άλλους επιζώντες», πρόσθεσε.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για 41 νεκρούς και 7 διασωθέντες, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Ουγκάντας.

Τα ναυάγια είναι σύνηθες φαινόμενο στη λίμνη Αλβέρτου, κυρίως επειδή οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αλλάζουν αιφνιδιαστικά και σε πολλά πλοιάρια δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Τον Ιούνιο, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκαν δύο βάρκες στο τμήμα της λίμνης που ελέγχεται από τη ΛΔ του Κονγκό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή: timesnews.gr