Το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού δείχνει να έχει κορυφωθεί στην Ουγγαρία, δήλωσε σήμερα ο Γκεργκέλι Γκουλιάς, ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Μέχρι σήμερα η Ουγγαρία έχει καταγράψει 306.368 κρούσματα κορονοϊού, 8.462 θανάτους από την COVID-19, ενώ από τη νόσο έχουν αναρρώσει 108.676 άνθρωποι. Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά μόλις 1.238 σήμερα, αλλά περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται με COVID-19, προκαλώντας πιέσεις στο σύστημα υγείας.

«Μπορούμε να δούμε μια σαφή αντιστροφή στην εξάπλωση του ιού στην Ουγγαρία», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσω διαδικτύου ο Γκουλιάς. «Φαίνεται σαν να έχουμε περάσει την κορύφωση του δεύτερου κύματος όσον αφορά τις λοιμώξεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως ο αριθμός των θανάτων θα αρχίσει επίσης να μειώνεται τις ερχόμενες δύο εβδομάδες.

Ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα που βρίσκεται σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 11 Ιανουαρίου, με εξαίρεση μια προσωρινή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Γκουλιάς σημείωσε ότι η Ουγγαρία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech την Κυριακή μετά την παραλαβή του πρώτου φορτίου περίπου 5.500 δόσεων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.


Πηγή: timesnews.gr