Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Π. Σταμπουλίδης: Διευκρινίσεις για το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Π. Σταμπουλίδης: Διευκρινίσεις για το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

338
0

«Οι πολίτες στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών μπορούν όταν μετακινούνται νομίμως, να παραλαμβάνουν φαγητά, καφέδες, κ.λπ. σε πακέτο (take away) ή καθ’οδόν (drive-through). Όμως, δε μπορούν να μετακινηθούν μόνο και μόνο για το λόγο αυτό (για να παραλάβουν σε πακέτο ή να εξυπηρετηθούν καθ΄οδόν)».

Αυτό διευκρίνισε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία εκδόθηκε σήμερα προβλέπεται ότι: «στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».


Πηγή: timesnews.gr