«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς», ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 10% της ελληνικής οικονομίας για το 2020. Παράλληλα, προβλέπει επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2021 αλλά με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις προβλέψεις το Φθινόπωρο. Όπως επισημαίνεται οι προβλέψεις χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας και δεν ενσωματώνουν τον αντίκτυπο που θα έχουν το κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ώθηση στην εγχώρια ζήτηση.

«Στις προβλέψεις μας βλέπουμε μία σταδιακή και στη συνέχεια πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022», σχολίασε ο κ. Τζεντιλόνι.

«Θα συζητήσουμε σύντομα την ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές είναι πλήρως δεσμευμένες να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση, για να αποφύγουν συνέπειες στο κοινωνικό επίπεδο αυτής της κρίσης» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση 6,8% της οικονομίας της Ευρωζώνης για το 2020 και 6,3% στην Ε.Ε. Οι χειμερινές οικονομικές προβλέψεις του 2021 καταγράφουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 3,8% το 2021 και 2022, ενώ η οικονομία της ΕΕ θα αναπτυχθεί κατά 3,7% το 2021 και 3,9% το 2022.


Πηγή: timesnews.gr