Η πανδημία είναι γεγονός, όμως η καπιταλιστική κρίση προϋπήρχε, τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας “αυταπάτη” την εκτίμηση όσων λένε ότι το εμβόλιο θα μας φέρει σε κανονικότητα.

Ο ιός λειτούργησε ως καταλύτης, φέροντας πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο βάθος την καπιταλιστική κρίση, που φαινόταν από τα αρνητικά επιτόκια, από το τριπλάσιο (σε σχέση με το ΑΕΠ) παγκόσμιο χρέος, από την πτώση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής σημείωσε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα καλύτερης διαχείρισης, διότι σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες λαμβάνουν τα ίδια μέτρα με “ψιλοπαραλλαγές, που δεν αλλάζουν την ουσία..”.

Ακόμα και στο πρότυπό σας, τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες με τα μεγάλα ΕΣΥ, έγινε κόλαση, καθώς είχαν αποδεκατίσει τα κοινωνικά προγράμματά τους, ιδιαίτερα μετά το 1990, είπε ο κ. Παφίλης.

«Τα πρότυπα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και αποκαλύφθηκε όλη η απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος», είπε, επισημαίνοντας πως αυτό το σύστημα θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα γιατί καθοδηγείται από το κέρδος.

Μιλώντας για την ανάπτυξη των εμβολίων στον καπιταλιστικό κόσμο, είπε ότι αντί για συνεργασία μεταξύ των εταιρειών, κυριαρχεί ο λυσσαλέος ανταγωνισμός για το ποιος θα πουλήσει περισσότερα. Εμείς οραματιζόμαστε τη συνεργασία των λαών είπε ο κ. Παφίλης, και απευθυνόμενος στον παριστάμενο πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, είπε ότι και ο Πούτιν, “καπιταλιστής είναι, σκληρό κεφάλαιο”..

Για την εθνική ομοψυχία που ζητείται στην περίοδο της πανδημίας, ο κ. Παφίλης είπε ότι η κυβέρνηση, δημιουργεί πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά αγνόησε τα μέτρα που πρότειναν οι εργαζόμενοι για τους εργασιακούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Πόσους ελέγχους κάνατε στους χώρους δουλειάς; Πόσα πρόστιμα και πόσους εργοδότες τιμωρήσατε που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους; Πήγατε να δείτε πως μετακινούνται οι εργάτες στη Θεσσαλονίκη; Πήγατε αιφνιδιαστικά σε μια επιχείρηση να δείτε ποια μέτρα λαμβάνουν; Την ίδια δυνατότητα έχει ο εργάτης με τον πλούσιο να αντιμετωπίσει την πανδημία; ρώτησε ο κ. Παφίλης.

Η πολιτική σας είναι σκληρή ταξική και δεν είναι ανεμελιά, ανευθυνότητα ή έλλειψη σχεδίου, αλλά η συνεπής πολιτική της ΝΔ για στήριξη των καπιταλιστών σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr