Η σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence», συνεχίζεται και τον Ιανουάριο. Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Ο απροσδιόριστος φόβος που υπάρχει στο προσκήνιο σε σχέση με την υγεία μας, αλλά και η οικονομική δυσπραγία από την πανδημία επιδρούν δραματικά στην ψυχολογική μας διάθεση.

Στη συζήτηση Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού, θα εξετάσουμε ποιες ομάδες παιδιών και ποιες οικογένειες πλήττονται παραπάνω, καθώς και την ύπαρξη νευροβιολογικών μηχανισμών που προωθούν την ανθεκτικότητά μας. Ακόμη, θα προσδιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στη συχνότητα της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας μεταξύ των νέων.

Τέλος, θα δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα από τους ομιλητές για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους και πώς θα οδηγηθούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον για την κοινωνία.

Ομιλητές

  • Εμμανουήλ Κουφάκης, Αστυνομικός Διευθυντής και Ψυχολόγος
  • Ανάργυρος Στριγγάρης, Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Ιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντονιστές

  • Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης «Sports Excellence»
  • Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος «Sports Excellence»

Πέμπτη 28/01, 19.00-20.00

Περισσότερα


Πηγή: timesnews.gr