Η Ινδία ξεπέρασε τα 10 εκατ. κρούσματα μόλυνσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθιστώντας τη χώρα αυτή τη δεύτερη στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό μολύνσεων.

Περισσότερες από 25.000 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ινδία έχει αναφέρει 145.136 θανάτους που συνδέονται με τον ιό και 9,6 εκατομμύρια ασθενείς έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην αναμονή για 300 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα παράξει το επόμενο έτος η Ινδία. Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από εκείνον που είχε ανακοινωθεί, καθώς -όπως δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος- υπεγράφησαν συμφωνίες για την παραγωγή του με περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες.

H Ρωσία ήδη δοκιμάζει τα πρώτα δείγματα του εμβολίου Sputnik-V που έχει παραχθεί στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της στο Νέο Δελχί με ανάρτηση της στο Twitter, αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, που θεωρείται ο τσάρος του ρωσικού εμβολίου, καθώς το RDIF χρηματοδοτεί την ανάπτυξή του.

«Στην Ινδία έχουμε υπογράψει συμφωνίες με τέσσερες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε ο Ντμίτριεφ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ινδία θα παράξει περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις ή περισσότερες του εμβολίου για εμάς τον επόμενο χρόνο».

Η Ινδία που είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής εμβολίων στον κόσμο και η φαρμακοβιομηχανία της έδειξαν ότι είναι σε θέση να αποδεσμεύει παραγωγικές ικανότητες και να επιταχύνει επενδύσεις, πριν ακόμη εκδηλωθεί παγκοσμίως η βιασύνη για το εμβόλιο κατά της Covid-19.

H φαρμακευτική εταιρεία Hetero Biopharma της Ινδίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει υπογράψει συμφωνία με το RDIF για την παραγωγή περισσότερων των 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, η αποτελεσματικότητα του οποίου όπως έχει διαπιστωθεί, με βάση τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν εκτός Ινδίας, υπερβαίνει το 91%.

Δεν έχει γίνει άμεσα σαφές ποιες άλλες ινδικές εταιρείες θα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο, αν και η εταιρεία Dr. Reddy’s Laboratories Ltd πραγματοποιεί κλινικές δοκιμές του εμβολίου στην Ινδία, το οποίο και θα διαθέσει.

Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ενδέχεται να εγκρίνουν ορισμένα εμβόλια για έκτακτη χρήση τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι στιγμής μόνο τρία εμβόλια, των Oxford-AstraZeneca, των Pfizer / BioNTech και της ινδικής εταιρείας Bharat Biotech έχουν υποβάλει αιτήσεις για επείγουσα χρήση εμβολίου.


Πηγή: timesnews.gr