Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.371 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα 376 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 177.317 νεκρούς επί συνόλου 6.623.911 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 110.000 οι θάνατοι, πλησιάζουν τα 1,2 εκατ. τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.399 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 357 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 110.074 νεκρούς επί συνόλου 1.182.249 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Αργεντινή: 3.119 κρούσματα και 118 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.119, φθάνοντας συνολικά τα 1.466.309.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 118 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 39.888 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον ένατο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό και τον ενδέκατο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Νότια Κορέα: 594 κρούσματα και τρεις θάνατοι σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 594 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 38.755.

Παράλληλα, τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 552 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,42%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται γύρω στα 600 τις τελευταίες ημέρες και παραμένει τριψήφιος τις τελευταίες 31 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου. Ο μέσος όρος της περασμένης εβδομάδας έφθασε τα 586,1.

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζουν οι κορεατικές αρχές, συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ (212 κρούσματα) και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (146 μολύνσεις). Εξάλλου, 38 περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, 349 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τους 29.650 (το 76,51% του συνόλου των μολύνσεων).

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έδινε εντολή να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται και να γίνεται πιο διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς οι αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν αυτό που η κυβέρνησή του αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν το 26% του συνόλου των μολύνσεων. Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε έναν μήνα, στο 4%.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ενδέχεται, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και να φθάσουν ακόμη και τα 900 σε ημερήσια βάση την επόμενη εβδομάδα, φέρνοντας το σύστημα υγείας της ασιατικής χώρας αντιμέτωπο με κατάρρευση.

Πορτογαλία: 2.597 κρούσματα και 78 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε το χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 2.597 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 78 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Ιβηρικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 5.041 νεκρούς επί συνόλου 325.071 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Κίνα: 12 κρούσματα σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 12 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 15 την προηγουμένη.

Τα δέκα από τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες η διάγνωση της μόλυνσης των οποίων γίνεται κατά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Οι δύο περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του ιού εντοπίστηκαν στην επαρχία Σετσουάν, κατά την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων — το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — που εντοπίστηκαν χθες μειώθηκε σε 5, από 6 την προηγουμένη.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.646 μολύνσεων.


Πηγή: timesnews.gr