Έκκληση ώστε να αποφύγουμε τον κανιβαλισμό της κοινωνίας με αφορμή την απόδοση ευθυνών για τον χειρισμό της πανδημίας απηύθυνε μέσω του GRTimes.gr η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ωστόσο, ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του, όποιος ευθύνεται για τυχόν λάθη στη διαχείριση της κατάστασης εξαιτίας της COVID 19.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι είναι «εύκολο να λέμε ποιος φταίει για ορισμένα πράγματα. Ας σκεφτούμε όμως τι ακριβώς έγινε και τι έπραξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την  πρώτη στιγμή της κρίσης».

Αναφερόμενη στο πρώτο κύμα της πανδημίας σημείωσε με νόημα ότι τότε είχαν δοθεί προς όλους ξεκάθαρες οδηγίες, δεν υπήρχαν παλινωδίες και ήταν σαφές προς όλους τι έπρεπε να γίνει, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Δεν φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες μου. Η Περιφέρεια έλαβε δράση από το πρώτο κιόλας κρούσμα. Ίσως αψηφήσαμε τη γεωμετρική πρόοδο με την οποία μεταδίδεται ο ιός και η κατάσταση ξέφυγε» υποστήριξε η κ. Πατουλίδου. Υποστήριξε ότι ίσως έπρεπε να εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα από την τελευταία φορά που ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς.

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου τονίζοντας ότι όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης με την κεντρική διοίκηση. «Δεν κάναμε τίποτα αυτοβούλως. Ο σχεδιασμός των εορτασμών της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου έγινε με συνεννόηση. Άλλωστε, η Περιφέρεια δεν μπορεί να ζητήσει να κλείσουν οι εκκλησίες. Η Εκκλησία είναι αυτοδιοίκητη και αυτοκέφαλη και αποφασίζει» εξήγησε.

Η κ. Πατουλίδου επεσήμανε ότι εντυπωσιάστηκε από την πειθαρχία του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό προσθέτοντας  ότι σε αυτή τη φάση διαπιστώνεται  κούραση από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι οι θυσίες θα αποδώσουν και θα μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά για τα Χριστούγεννα.

πηγή: GRTimes.gr


Πηγή: timesnews.gr