Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη για τη διασπορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Τρία...

Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη για τη διασπορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Τρία ακόμη κρούσματα σήμερα

236
0

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υγεινομικές αρχές και επιστήμονες.

Σήμερα τρία ακόμη κρούσματα ανακοινώθηκαν από το Σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης».

«Η διασπορά δυστυχώς συνεχίζεται, με τα 3 νέα κρούσματα στον χώρο μας, που ανεβάζουν τον αριθμό στα 52, αριθμός που ώρα με την ώρα δυστυχώς μεγαλώνει. Ένα ακόμη στην Α’ παθολογική και δύο νέα επιπλέον στην Β’, όπου βρισκόμαστε εν αναμονή αποτελεσμάτων σε σχετικά τεστ που έχουν γίνει.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι υπήρξε συνάδελφος που δούλεψε κανονικά μετα από αρνητικό rapid test και εν ώρα εργασίας της, ανακοινώθηκε ότι είναι θετική στο μοριακό τεστ που είχε ήδη υποβληθεί και φυσικά απομακρύνθηκε. Ευτυχώς που εδώ, ισως μετά τα τελευταία γεγονότα ίσως και την έρευνα της επιτροπής διαφάνειας, εισακουστήκαμε και λειτουργεί η καραντίνα και να μην έχουμε την διασπορά της Α’ παθολογικής.

Ωστόσο οι κλινικές έχουν λειτουργήσει με συναδέλφους που νοσουσαν και αντί να κλείσουν αυτές λειτουργούν με μεταφερόμενο προσωπικό σοκ άλλα τμήματα και όπως αντιλαμβάνεστε ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγάλος. Ανάστατο λοιπόν για όλα αυτά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και οι γιατροί, αν και κάποιοι απ’ αυτούς δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει που βρισκόμαστε αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας τις υπέρμετρες προσπάθειές τους, όχι μονον να μην κλείσουν οι κλινικές αλλά να λειτουργήσουν πλήρως με όλες τους τις δομές..

Δοθείσης της ευκαιρίας ακόμη μια φορά να επισημάνουμε τον μεγάλο συνωστισμό που μπορεί να έχει περιοριστεί στις παθολογικές, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όμως σε άλλες, όπου συνοδοί-ασθενεις που συνωστίζονται πέραν του δέοντος», αναφέρουν οι εργαζόμενοι..


Πηγή: timesnews.gr