Έφυγε από τη ζωή η Χάιδω Βέμπο Τραϊφόρου, θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου.

Την είδηση για τον θάνατό της γνωστοποίησε στο Facebook, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας. Ο κ. Μπιμπίλας σχολίασε μάλιστα στην πρώτη του ανάρτηση πως η κόρη της Σοφίας Βέμπο πέθανε εδώ και ημέρες και είχε μείνει μόνη στον κόσμο και κανείς δεν βρέθηκε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του.

Η Χάιδω ήταν κόρη μιας μεγάλης και φτωχής οικογένειας με 8 παιδιά, την οποία και υιοθέτησαν η Σοφία Βέμπο και ο Μίμης Τραϊφόρος. Οι βιολογικοί της γονείς εργάζονταν, όπως διαβάζουμε, ως θυρωροί στην πολυκατοικία όπου έμενε το ζευγάρι, που την υιοθέτησαν λίγα χρόνια μετά τον γάμο τους.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook, ο ηθοποιός επανήλθε ανακοινώνοντας πως η κηδεία της κόρης της Σοφίας Βέμπο θα γίνει με έξοδα του δημοσίου.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού μόλις πληροφορήθηκε επίσημα από το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) για τον ξαφνικό θάνατο της Χάιδως Βέμπο, θετής κόρης της μεγάλης μας Σοφίας Βέμπο, που δεν έχει κανέναν συγγενή, ανέλαβε τη δαπάνη για την τελετή. Ευχαριστούμε και προσευχόμαστε η Χάιδω να είναι καλοτάξιδη» έγραψε.

Ο συγγραφέας και στιχουργός Μίμης Τραϊφόρος γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα τη Σοφία Βέμπο, στην οποία και αφιέρωνε όλα του τα τραγούδια έκτοτε. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά το 1957.


Πηγή: timesnews.gr