Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 6 Ιανουάριου η δημοσιογράφος Χριστίνα-Μαρία (Τιτίνα) Δανέλλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατό της μέσω σχετικής ανακοίνωσης τονίζοντας πως ήταν «εκλεκτή συνάδελφος» ενώ παράλληλα συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους της.

Όπως τονίζει η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών «η Τιτίνα Δανέλλη διακρίθηκε για το ήθος, την ευσυνειδησία, την καλλιέργεια και τις ικανότητές της».

Η Τιτίνα Δανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Ιταλική Λογοτεχνία και στην ελληνική κρατική σχολή Διερμηνέων.

Το 1983 άρχισε να εργάζεται ως συντάκτρια του ελεύθερου ρεπορτάζ στο περιοδικό «ΕΝΑ». Το 1984 ανέλαβε ως υπεύθυνη ύλης στο περιοδικό «ΚΑΙ». Την ίδια εποχή έγραφε με ψευδώνυμο το εβδομαδιαίο χρονογράφημα στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Είχε επίσης τακτική συνεργασία με τα περιοδικά «ELLE» και «PLAY BOY». Το 1985 εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Από την 1-9-1985 εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ως χρονογράφος και συντάκτρια του τηλεοπτικού ρεπορτάζ.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία η Τιτίνα Δανέλλη ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Είχε γράψει πολλά μυθιστορήματα, αστυνομικά μυθιστορήματα και νουβέλες, όπως: «Λίγες μέρες του Ιουλίου», «Ο Επιτυχημένος», «Αντιπερισπασμός», «Αίθουσα Αναμονής», «Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης», «Ένα κι ένα κάνουν όσα θες», «Η τέταρτη γυναίκα», «Το παιχνίδι του δικαστή», «Ο θρήνος της Κλεοπάτρας», «Τα τέσσερα μπαστούνια» κ.ά. Συμμετείχε με διηγήματα στη σειρά των συλλογικών έργων «Ελληνικά Εγκλήματα» και άλλα διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έγραψε, επίσης, σενάρια για την τηλεόραση, θεατρικά έργα όπως «Το παιχνίδι του Δικαστή», «Αίθουσα Μεταγωγών», «Έρωτας διατηρητέος έως..» κ.α. και μεταγλώττισε εκατοντάδες ταινίες.


Πηγή: timesnews.gr