Πέθανε, σε ηλικία 82 ετών, η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη, που είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελο ταινιών του 60 και 70 και του θεάτρου η Γιώτα Σοϊμοίρη… Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Την γνώρισα από κοντά, γλυκιά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε… Καλό ταξίδι…. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη….», έγραψε.

Η Γιώτα Σοϊμοίρη είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων «Η κόμισσα της φάμπρικας», «28η Οκτωβρίου ώρα 5:30» και η «Μάχη της Κρήτης». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και ήταν κόρη αξιωματικού της χωροφυλακής.

Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962. Νωρίτερα, το 1959, πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Φλογέρα και αίμα» του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στο θέατρο κάνει το ντεμπούτο της το 1964. Έπαιξε και τον ρόλο της εγκύου στο χωριό Άγριλος, στην ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα «Υπάρχει και φιλότιμο», όπου ο υπουργός «Μαυρογιαλούρος» δημιουργεί αναστάτωση αποκρύπτοντας την ταυτότητά του.


Πηγή: timesnews.gr