Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

39
0

Άλλη μια απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Ο φετινός Γενάρης ήρθε σαν καταιγίδα από αποχωρήσεις.. Αντίο γλυκιά, όμορφη, ταλαντούχα, πολυγραφότατη Μιράντα μας.. Σε θυμάμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δώσω για να βοηθήσω.. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ”.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην δραματική ταινία Για Σένα την Αγάπη μου. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.”Ισιδώρα” κ.ά. Τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Αναλυτική φιλμογραφία

  • Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
  • Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
  • Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
  • Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
  • Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
  • Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
  • Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
  • Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
  • Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
  • Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
  • Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
  • Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
  • Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
  • Η υπέροχη οπτασία (1962)
  • Η απολύτρωση (1961)
  • Άτλας (1961)
  • Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα] 
  • Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Πηγή: timesnews.gr