Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής, o Δημήτρης Σελαλμαζίδης, ηγέτης των Sarissa και μία από τις σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής metal σκηνής.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την κόρη του σπουδαίου μουσικού, Ελένη Σελαλμαζίδου.

Πριν από μερικούς μήνες είχε νοσηλευτεί εξαιτίας θρόμβωσης που παρουσιάστηκε και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η αιτία της κακοήθειας αυτής, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

IOANNIS THEODORIDIS

Μοναδικό ενεργό μέλος και βασικός συνθέτης σε όλη την πορεία των θρυλικών heavy metallers από την Θεσσαλονίκη, o Τζίμης, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, είχε ως βασικό όργανο το μπάσο, ενώ κατά καιρούς είχε αναλάβει και τις κιθάρες.

Το περίφημο demo του 1987 με εννέα τραγούδια αποτελεί ουσιαστικά ολοκληρωμένο άλμπουμ και από άποψη παραγωγής, σύνθεσης και εκτέλεσης συγκαταλέγεται στις αρτιότερες κυκλοφορίες εκείνης της εποχής για την χώρα μας.

HEAVY METSOL
The first demo of the Greek legendery band SARISSA / Line up: Jim Selelmazidis – Bass Guitar / George Hatzisimeonidis – Vocals / Athan ”Lyssa” Kazakis – Guitar / Chris Mamalitzidis – Guitar / Fotis Kanistras – Drum

Μετά από ανακατατάξεις, το 1994 κυκλοφόρησε σε CD το εξαιρετικό «Sarissa» με ενισχυμένες epic και progressive τάσεις, ενώ μία δεκαετία αργότερα κυκλοφόρησε το τρίτο ουσιαστικά άλμπουμ «Masters Of Sins» με περισσότερο σύγχρονο χαρακτήρα.

Το συγκρότημα επανήλθε στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από απουσία αρκετών χρόνων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τον τραγουδιστή του demo, Γιώργο Χατζησυμεωνίδη, και το 2016 κυκλοφόρησε το «Nemesis».

Το τελευταίο διάστημα, με νέο τραγουδιστή των Τάσο Κροκόδειλο (Spitfire, Fire And Steel), σχεδίαζε τα επόμενα βήματά του, έχοντας διαθέσει μια σειρά από επανηχογραφήσεις και διασκευές.


Πηγή: timesnews.gr