Ο Τζέιμς Ρέντφορντ, γιος του εμβληματικού ηθοποιού του κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ, πέθανε στο σπίτι του στο Marin County της Καλιφόρνια σε ηλικία 58 ετών, την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι πέθανε από καρκίνο των χοληφόρων πόρων στο ήπαρ, ο οποίος διαγνώστηκε ενώ ήταν σε αναμονή για μεταμόσχευση, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ έδινε μάχη ενάντια στην Πρωτογενή Σκληρυντική Χολαγγειίτιδα, μια σπάνια αυτοάνοση νόσο που επηρεάζει το ήπαρ, για σχεδόν 30 χρόνια.

«Η θλίψη είναι ανυπολόγιστη με την απώλεια ενός παιδιού. Ο Τζέιμι ήταν ένας στοργικός γιος, σύζυγος και πατέρας. Η κληρονομιά του ζει μέσα από τα παιδιά του, την τέχνη, τις ταινίες και το αληθινό πάθος για τη συντήρηση και το περιβάλλον», ανέφερε εκπρόσωπος του 84χρονου Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός θρηνεί με την οικογένειά του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή και ζητεί να γίνει σεβαστή η ανάγκη τους για ιδιωτικότητα.

Το πρωί της Δευτέρας, η σύζυγός του, Κάιλ, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες του σκηνοθέτη και ακτιβιστή για να τιμήσει τη ζωή του. «Ο Τζέιμι πέθανε σήμερα. Είμαστε λυπημένοι. Έζησε μια όμορφη, εντυπωσιακή ζωή και αγαπήθηκε από πολλούς. Θα λείψει πολύ. Ως σύζυγός του επί 32 χρόνια, είμαι πολύ ευγνώμων για τα δύο εντυπωσιακά παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ επί τριάντα ολόκληρα χρόνια έδινε μάχη με την πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα και το 1993 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των μεταμοσχεύσεων οργάνων, ίδρυσε το James Redford Institute for Transplant Awareness για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και είχε γυρίσει το ντοκιμαντέρ «The Kindness of Strangers» (Η καλοσύνη των ξένων), στο οποίο κατέγραψε τον τρόπο με τον οποίον οι δωρητές οργάνων άλλαξαν τη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους. Είχε, επίσης, ασχοληθεί -ως σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ- με θέματα περιβάλλοντος και εκπαίδευσης.


Πηγή: timesnews.gr