Πέθανε ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από καρδιακή ανακοπή. Ηγήθηκε της Ομοσπονδίας Στίβου από το 1987 ως το 1997.

Οεπί μια δεκαετία πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Γεννημένος το 1938, στα νιάτα του υπήρξε αθλητής στίβου και μετέπειτα διοικητικός παράγοντας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1987 ως τον Μάιο του 1997 βρέθηκε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, διαδεχόμενος τον Γιώργο Κατσιμπάρδη.

Επί της δικής του προεδρίας ήρθαν σημαντικές επιτυχίες στον στίβο όπως το χρυσό της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη το 1992 και το ασημένιο της Νίκης Μπακογιάννη στην Ατλάντα το 1996. Επίσης, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 1997.

Ο εκλιπών είχε τρία παιδιά, δυο γιους και μια κόρη.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει τα εξής: «Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Μολυβάς διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1997, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1984. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο θάνατο του Στράτου Μολυβά στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντα».


Πηγή: timesnews.gr