• Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Για μια ακόμα φορά, στην προβολή της ταινίας «Ευτυχία», για τη ζωή της στιχουργού των μεγάλων επιτυχιών Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, που, είδαμε στον Αντένα, διαπιστώσαμε κατ΄αρχήν τη σπουδαία δουλειά που έκανε ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, αλλά και πόσο εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες, οι λήψεις και οι φωτισμοί του διευθυντή φωτογραφίας Γιάννη Δρακουλαράκου, που πρόσθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμα σπουδαία, ποιοτική κινηματογραφική δουλειά.

Κινηματογραφιστής και φωτιστής θεάτρου, γνωρίζει όσο λίγοι τις τεχνικές του σινεμά, σπούδασε σινεμά, δούλεψε χρόνια με την κάμερα, αλλά και εργάστηκε στα εργαστήρια της Cinemagic κ.ά. ΄Ενας από τους καλύτερους διευθυντές φωτογραφίας, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς! ΄Ενας «μάγος της εικόνας»! Αλλά και ειδικός στους φωτισμούς, που έχει επιμεληθεί μεγάλες θεατρικές σκηνές, μεταξύ των οποίων το Θέατρο Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο Γιάννης Δρακουλαράκος, κάνει πάντα ποιοτικές δουλειές, που εντυπωσιάζουν για την τεχνική αρτιότητά τους, την ευρηματικότητα, τις επιλογές του. Για τους ειδικούς του χώρου, έχει δημιουργήσει πλέον ξεχωριστό στυλ, βλέπεις τις απίστευτες εικόνες του, αληθινά έργα τέχνης και λες “αυτή είναι δουλειά του Γιάννη”!

΄Εχει δημιουργήσει ως διευθυντής φωτογραφίας αριστουργήματα π.χ. τη σειρά «Η ζωή εν τάφω», τις ταινίες “΄Ενας άλλος κόσμος” (Πακαλιάτη) , το “ταγκό των Χριστουγέννων”, “Πρωτού σκοτεινιάσει”, “Ο άγνωστος”, «Οι ιππείς της Πύλου», «Στα καλά καθούμενα», «Η αρχαιολόγος», «Μπιλόμπα» «Η δεξιά τσέπη του ράσου» και πολλές άλλες.

Περιζήτητος και καταξιωμένος στο χώρο του, ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας, είναι ο «μάγος της εικόνας», ο άνθρωπος που, ενώ έχει πολλά να πει για την κινηματογραφική δημιουργία, αποφεύγει, ωστόσο, τη δημοσιότητα και προτιμά όπως λέει «να μιλήσει η δουλειά», που, κάθε φορά κάνει.

Στην ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, καθήλωσαν με τις ερμηνείες τους η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Κάτια Γκουλιώνη, που υποδύονται την στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε δύο διαφορετικές ηλικίες.

Όπως και η Ντίνα Μιχαηλίδου, ο «φοβερός» Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ευγενία Σαμαρά και Γιάννης Δρακόπουλος, αλλά και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

Το σενάριο ήταν της Κατερίνας Μπέη. Παραγωγή Διονύσης Σαμιώτης.

Εταιρεία παραγωγής Tanweer Productions και Viewmaster Films. Μουσική επιμέλεια

Μίνως Μάτσας. Σκηνογραφία Γιάννης Παπαδόπουλος. Μοντάζ Λάμπης Χαραλαμπίδης.

Υπέροχη ταινία, σπουδαίοι συντελεστές!

The following two tabs change content below.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.


Πηγή: timesnews.gr