Αντιδράσεις προκάλεσε, το νέο επικοινωνιακό σόου του Παύλου Πολάκη, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Σωτηρία»,όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υεγίας, εμφανίστηκε χωρίς μάσκα παραβιάζοντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά του κοροναϊού.

Χωρίς μάσκα έξω από τις ΜΕΘ

Ο κ. Πολάκης  το βράδυ της Πέμπτης, επισκέφθηκε τη μονάδα εντατικής θεραπείας για να διαπιστώσει τη λειτουργικότητα των 50 ΜΕΘ που έγιναν δωρεά από τη Βουλή, και έπειτα απο την σχετική  κόντρα που είχε νωρίτερα στο κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ωστόσο η ενέργεια του να κάνει δηλώσεις μπροστά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αναφοράς για τον κοροναϊό γύρισε μπούμερανγκ, καθώς μίλησε στην κάμερα χωρίς να φορά μάσκα.

«Ζήτα συγγνώμη»

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, καλεί τον κ. Πολάκη να ζητήσει συγγνώμη.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε  το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 Τι προηγήθηκε

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Σωτηρία, έπειτα από την κόντρα στο κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Βουλής,  τον οποίο προκάλεσε μέσω facebook, να κάνουν μαζί «αυτοψία» στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο κ. Πολάκης πήγε στο «Σωτηρία» και έκανε την αυτοψία του, σύμφωνα με την οποία από τις 4 υπομονάδες του τμήματος ΜΕΘ άμεσα λειτουργικές είναι μόνο οι δύο: η πρώτη με 12 ασθενείς και η δεύτερη με 13 κρεβάτια άνοιξε αυτήν την εβδομάδα και υποδέχτηκε τους πρώτους της ασθενείς.

Και όλα αυτά, φυσικά, τα ανακοίνωσε με βίντεο ο κ. Πολάκης στο κοινό του στα social media, αφού φρόντισε ολοφάνερα να βγάλει τη μάσκα του. «Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη μας», λέει απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα και στο τέλος εμφανίζεται να ξαναβάζει τη μάσκα του.

Η κόντρα στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα  της Πέμπτης  είχε προκληθεί έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση είπε ότι δεν έχει στηριχθεί το εθνικό σύστημα υγείας με αρκετές κλίνες ΜΕΘ και με υγειονομικό προσωπικό. Προκειμένου να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του ισχυρίστηκε ότι από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αποτελούν δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι λειτουργικές μόλις οι 9.

«Κάνετε λάθος όλες οι κλίνες είναι διαθέσιμες και λειτουργικές και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς» εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι το κοινοβούλιο έχει καθημερινή ενημέρωση από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίθεση Πολάκη

Ωστόσο, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης, που έκανε μια εμπρηστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο Τασούλας απάντησε, διαβάζοντας επιστολή από τον διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Απαντώντας στον Παύλο Πολάκη,  ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας,κατέθεσε επιστολή του διοικητή του «Σωτηρία» για την ακριβή εικόνα των κλινών ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Δέχθηκα ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη που υποστήριξε ότι λέω ανερυθρίαστα ψέματα. Σας καταθέτω λοιπόν την επιστολή που λάβαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος αναφέρει πως οι 50 κλίνες ΜΕΘ δωρεά της Βουλής είναι λειτουργικές».

Στην επιστολή αναφέρεται : «Σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ έχουν: 12 κλίνες, πανεπιστημιακής πνευμονολογικές που νοσηλεύονται 11 ασθενείς, 8 κλίνες ΚΚΑ νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 9 κλίνες Μονάδες Αυξημένης Φρονίδας, νοσηλεύονται 7 και 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15.»

Δείτε την επιστολή: 

Ο… Πολακισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκρηκτική τοποθέτηση Πολάκη, στη Βουλή, έδωσε αφορμή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθυνθεί στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή εμείς έχουμε λάθος εικόνα και θα απομακρυνθεί ο διοικητής του νοσοκομείου ή ο Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε. Το πρόβλημα όμως είναι ο Πολακισμός. Ένα μίγμα αλαζονείας, ψευτομαγκιάς. Αυτό είναι ο Πολακισμός και δεν μπορείτε ούτε εσείς να αποστείτε».


Πηγή: timesnews.gr