Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο γάτος influencer από το Χάρκοβο που έγινε πρόσφυγας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο γάτος influencer από το Χάρκοβο που έγινε πρόσφυγας

422
0

Ο διάσημος γάτος από την Ουκρανία, που έγινε πρόσφυγας μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Ο λογαριασμός του Στεπάν, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας μετρά πάνω από 1 εκατομμύριο followers, με τον ίδιο να είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, ο Στεπάν με την ιδιοκτήτριά του κατάφεραν να φύγουν από το Χάρκοβο ύστερα από μια εβδομάδα που πέρασαν σε ένα από τα καταφύγια της πόλης προκειμένου να είναι ασφαλείς από τους βομβαρδισμούς.

Μέσω μιας δημοσίευσης στις 16 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι ο Στεπάν είναι ζωντανός και ασφαλής και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία.

Η δημοσίευση στον λογαριασμό του Στεπάν:

«Τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου ήμασταν σπίτι και κοιμόμασταν. Στις 5 π.μ. ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που δεν κατάλαβα καν τι ήταν. Περίπου μισή ώρα αργότερα αρχίσαμε να ακούμε κι άλλες εκρήξεις, ενώ τα παράθυρά μας έτρεμαν. Πετάχτηκα από τον ύπνο με την αίσθηση ότι κάτι τρομερό συνέβαινε! Το Χάρκοβο βομβαρδιζόταν (ειδικά η γειτονιά μας, η Βόρεια Σαλτόβκα). Συνειδητοποιήσαμε ότι ο πόλεμος είχε έρθει στο σπίτι μας.

Την  πρώτη ημέρα του πολέμου έλαβαν χώρα οι πιο σοβαρές καταστροφές. Οι οβίδες χτυπούσαν τα γειτονικά σπίτια κάθε μέρα- τα σπίτια καίγονταν μπροστά στα μάτια μας. Από  θαύμα, το σπίτι μας παρέμεινε ασφαλές για μια εβδομάδα ακριβώς. Την όγδοη ημέρα των βομβαρδισμών, όμως, μία οβίδα έπεσε στο μπαλκόνι των γειτόνων. Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά αλλά έσπασαν τα τζάμια από τα παράθυρα 20 – 30 διαμερισμάτων. Στην αυλή μπροστά από το σπίτι μας έπεσαν δύο οβίδες.

Περάσαμε μία εβδομάδα στο υπόγειο χωρίς ρεύμα. Για να φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας έπρεπε να πάμε σε ένα γειτονικό υπόγειο. Στη συνέχεια, καταφέραμε να φύγουμε από την πόλη. Οι εθελοντές του Χάρκοβο βοήθησαν για τη μεταφορά μας στο σιδηροδρομικό σταθμό. Μπήκαμε στο τρένο που έκανε το δρομολόγιο Χάρκοβο – Λβιβ (φτάσαμε στην πόλη 20 ώρες μετά). Στη συνέχεια, περπατήσαμε μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία. Στα σύνορα σταθήκαμε σε μία ουρά για περίπου 9 ώρες (ήμασταν περίπου 4.000- 5.000 άτομα).

Όταν φτάσαμε στην Πολωνία, μάς προσφέρθηκε βοήθεια από την Παγκόσμια Ένωση Influencers και Bloggers από το Μονακό. Μας βοήθησαν να φτάσουμε στη Γαλλία όπου βρισκόμαστε, περιμένοντας την μέρα που θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Είμαστε πλέον όλοι καλά. Ανησυχούμε πολύ για τους συγγενείς μας στην Ουκρανία και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας».

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο γάτος influencer από το Χάρκοβο που έγινε πρόσφυγας appeared first on Times News.

Πηγή: timesnews.gr