Η Πολωνία αντιμετωπίζει πραγματική απειλή από ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας ‘Ανταμ Νιτζιέλσκι, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συνιστά τη συνέχιση των περιορισμών που ισχύουν τώρα έως τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου.

Έως και σήμερα η Πολωνία, μια χώρα περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αναφέρει συνολικά 1.140.572 κρούσματα κορωνοϊού και 22.960 θανάτους.

Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα αθλητικά κέντρα, μετά τους αριθμούς – ρεκόρ νέων μολύνσεων που κατέγραψε η χώρα στις αρχές Νοεμβρίου.

«Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα, θα προτείνω οι περιορισμοί να παραμείνουν στο τρέχον επίπεδο … Θα προτείνω να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Νιντζιέλσκι σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και τον πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αύριο, Τρίτη. Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι η κυβέρνησή του αγόρασε περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 από έξι παραγωγούς του εμβολίου.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.


Πηγή: timesnews.gr