Το σχέδιο του απερχόμενου προέδρου για να «γλιτώσει» την τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν δεν πάει κατ’ ευχήν

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον προειδοποίησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι δυνατόν να επισκεφθεί την περιοχή, όπου διαθέτει γήπεδα γκολφ.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Σκωτία τις τελευταίες ημέρες της θητείας του. Σύμφωνα με τη σκωτσέζικη εφημερίδα Sunday Post, το αεροδρόμιο του Πρέστγουικ ενημερώθηκε για την άφιξη του Boeing 757, το οποίο χρησιμοποιεί μερικές φορές ο Τραμπ, στις 19 Ιανουαρίου, δηλαδή την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγο για «έντονη δραστηριότητα» αεροσκαφών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο αυτό. Τα μαχητικά φαίνεται ότι έκαναν μια «αναγνωριστική» αποστολή στο Τραμπ Τέρνμπερι, το ένα από τα δύο γήπεδα γκολφ που διαθέτει ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας στη Σκωτία.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πρέστγουικ ανέφερε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν αναμένει κάποια επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο».

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, η Στέρτζον απάντησε ότι «δεν έχει ιδέα για τα σχέδια» του Τραμπ, αλλά «ελπίζει ότι το άμεσο σχέδιό του είναι να φύγει από τον Λευκό Οίκο».

«Αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να έρθει στη Σκωτία, εκτός από τα απολύτως αναγκαία ταξίδια», υπενθύμισε, επικαλούμενη το λοκντάουν. «Ισχύει για αυτόν όπως και για οποιονδήποτε άλλον. Και το να έρθει κάποιος για να παίξει γκολφ, είναι ένας λόγος που εγώ δεν θα τον θεωρούσα απολύτως αναγκαίο», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα έχουν διατυπωθεί πολλές εικασίες και φήμες για το τι θα κάνει ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν. Αν δεν παραστεί στην τελετή στην Ουάσινγκτον θα σπάσει μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα.


Πηγή: timesnews.gr