Οι αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όρπα Γουίνφρεϊ δεν έχουν σταματήσει. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε την Πέμπτη ότι οι βασιλείς της Βρετανίας δεν είναι ρατσιστές αφού η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του μικρότερου αδελφού του Χάρι, είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασε, είχε ρωτήσει για το χρώμα του δέρματος του μωρού, Άρτσι.

Η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσαν ο Χάρι, 36 ετών και ο Μέγκαν, 39 ετών, στην Όπρα Γουίνφρεϊ που προβλήθηκε την Κυριακή, βυθίζοντας τη βρετανική μοναρχία στη μεγαλύτερη κρίση της μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Σε μια επίσκεψη σε σχολείο στο ανατολικό Λονδίνο, ο Ουίλιαμ είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Χάρι από τη συνέντευξη που μεταδόθηκε μόλις πριν από τρεις ημέρες. «Δεν του έχω μιλήσει ακόμη, αλλά θα το κάνω», είπε ο 38χρονος Ουίλιαμ.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο αν στη βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστές, ο Ουίλιαμ είπε: «Δεν είμαστε πολύ ρατσιστική οικογένεια».

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι τους μήνες της εγκυμοσύνης της, υπήρχαν συζητήσεις ως προς την ασφάλεια του παιδιού αλλά και του ζεύγους, για το αν θα του δοθεί τίτλος, ενώ παράλληλα υπήρχαν ανησυχίες για το πόσο «σκούρο» θα ήταν το χρώμα του παιδιού.

Τόνισε δε ότι σκεφτόταν έντονα την αυτοκτονία, ενώ αισθανόταν σαν ένα εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι από την άλλη είπε ότι δεν έλαβε καμία υποστήριξη από τη βασιλική οικογένεια όσον αφορά την ψυχική υγεία της συζύγου του, ενώ του ήταν πολύ δύσκολο να μιλάει για αυτό.

Την Τρίτη, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εξέδωσε δήλωση εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ, της γιαγιάς των πριγκίπων, στην οποία είπε ότι η οικογένεια ήταν λυπημένη από τον δύσκολο βίο του ζευγαριού τα τελευταία χρόνια.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι τα φυλετικά ζητήματα θα αντιμετωπίζονταν πολύ σοβαρά, αλλά επεσήμανε επισήμως ότι «ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν».

Το Παλάτι είπε ότι ήταν ένα οικογενειακό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ιδιωτικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χάρι έδειξε πόσο μακριά είχε έρθει από τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, λέγοντας ότι ο πατέρας του είχε σταματήσει να απαντά στις κλήσεις του σε ένα σημείο, και λέγοντας ότι υπήρχε «χώρος» στη σχέση του με τον Ουίλιαμ.

«Πολλά θα συνεχίσουν να λέγονται γι ‘αυτό … όπως είπα και πριν, ξέρετε, λατρεύω τον Ουίλιαμ, αυτός είναι ο αδερφός μου, έχουμε περάσει από την κόλαση μαζί και έχουμε μια κοινή εμπειρία«, είπε. «Αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια.»

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν 12,4 εκατομμύρια θεατές στη Βρετανία και 17,1 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποδείχθηκε ένα… διχαστικό θέμα μεταξύ του βρετανικού κοινού: ορισμένοι πιστεύουν ότι έδειξε πόσο ξεπερασμένο και μισαλλόδοξο ήταν ο θεσμός της μοναρχίας, ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν ως επίθεση που ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε η οικογένειά της άξιζαν.

Με πληροφορίες από το Reuters και το BBC


Πηγή: timesnews.gr