Η πριγκίπισσα Λατίφα, μια από τις κόρες του ηγέτη του Ντουμπάι, έχει απευθύνει επιστολή στη βρετανική αστυνομία με το αίτημα να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την απαγωγή της μεγαλύτερης αδελφής της σε δρόμο του Κέμπριτζ το 2000, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Σε ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία είχε πρόσβαση το BBC και η οποία φέρει ημερομηνία 2018, η Λατίφα ζήτησε από την αστυνομία του Κέμπριτζσιρ να επικεντρωθεί στην υπόθεση της αδελφής της Σάμσα, 39 ετών σήμερα, που απήχθη σε ηλικία 18 ετών και δεν έχει έκτοτε εμφανιστεί δημοσίως. Το Reuters δεν έχει δει τη συγκεκριμένη επιστολή. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η αστυνομία του Κέμπριτζσιρ επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια επιστολή, με ημερομηνία Φεβρουάριος του 2018, αναφορικά με την υπόθεση και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «εν εξελίξει αξιολόγησης».

Η τύχη της ίδιας της 35χρονης Λατίφα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Σε μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε σε μια τουαλέτα και περιήλθε στην κατοχή του BBC, η Λατίφα ανέφερε ότι κρατούνταν όμηρος σε μια οχυρωμένη έπαυλη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η Λατίφα δέχεται στο σπίτι της τη φροντίδα της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας.

Ο πατέρας των δύο γυναικών, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, έχει απορρίψει τα ευρήματα δικαστή του Λονδίνου, ο οποίος πέρυσι είπε πως δέχεται ως αποδεδειγμένους τους ισχυρισμούς ότι ο σεΐχης διέταξε την απαγωγή τους.

Η Βρετανία έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να παρουσιάσει στοιχεία ότι η Λατίφα είναι εν ζωή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή: timesnews.gr