«Η ομάδα του Μινσκ, η οποία σχηματίσθηκε για να μεσολαβήσει στη σύγκρουση είναι προκατειλημμένη»

Στις συνομιλίες με την Αρμενία για τη διένεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εστίασε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ τονίζοντας πως δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η Τουρκία θα πρέπει να εμπλακεί στη διαδικασία για την επίλυσή της.

Οι αζερινές και οι αρμενικές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται σήμερα ότι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λίγες ημέρες μετά την ανθρωπιστικού χαρακτήρα κατάπαυση του πυρός που είχε στόχο να σταματήσει τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί στον θύλακο εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια.

Ο Αλίγιεφ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε πως η ομάδα του Μινσκ, η οποία σχηματίσθηκε για να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και της οποίας ηγούνται η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι προκατειλημμένη.

Περιγράφοντας την Τουρκία ως μια παγκόσμια δύναμη λόγω της ανάμιξής της στη Συρία, τη Λιβύη και άλλες διεθνείς συγκρούσεις, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διαμήνυσε πως «πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος».

«Η Τουρκία είναι επίσης μέλος της ομάδας του Μινσκ, γιατί δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ των συμπροέδρων; Ακόμη κι αν πολλές δυτικές χώρες δεν θέλουν να το δεχθούν, ο λόγος της Τουρκίας είναι μεγάλος, είναι πλήρως ανεξάρτητος», υποστήριξε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.


Πηγή: timesnews.gr