«Οι λιγότερες δόσεις δεν αφορούν στη δική μας χώρα, αλλά σε όλες», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι «καμία άλλη χώρα δε θα πάρει περισσότερες δόσεις», αφού αυτός ο εμβολιασμός διέπεται από τις αρχές τις ισότητας και της δικαιοσύνης.

Επιπλέον εξήγησε ότι, ο διαδοχικός εμβολιασμός ήταν εξ αρχής γνωστή πρακτική. «Ξέραμε ότι δεν θα είχαμε όλες τις δόσεις από την αρχή», είπε και συμπλήρωσε πως ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Κοντοζαμάνης, «είχε προβλέψει από την αρχή να υπάρχουν παραγγελίες από πολλές εταιρείες. Έτσι, θα υπάρχει συνεχής προμήθεια και ο εμβολιασμός θα διαρκέσει μερικούς μήνες».

Όσον αφορά στις δύο εκατομμύρια δόσεις που είχαν διατυπωθεί, είπε πως δεν περιμέναμε τόσες, αλλά είχε ειπωθεί πως αν υπάρξουν θα μπορούμε να τις διαχειριστούμε.

Κληθείσα να σχολιάσει τους αρνητές, είπε πως είναι «φυσικό να αρνούνται και να διστάζουν κάποιοι άνθρωποι για το εμβόλιο», αλλά εξήγησε πως «πάντα όταν ξεκινά νέο εμβόλιο υπάρχει ενημέρωση, δε θα την κάνουμε όμως αν δεν έχουμε το εμβόλιο στα χέρια μας».


Πηγή: timesnews.gr