«Ανησυχούμε βαθιά για την υποκίνηση της βίας και του μίσους από πολιτικούς ηγέτες» τονίζει η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλώντας τον να αποκηρύξει «την πολύ επικίνδυνη γλώσσα», που ο ίδιος και άλλοι πολιτικοί ηγέτες έχουν χρησιμοποιήσει σχετικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και την εισβολή στο Καπιτώλιο αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ραβίνα Σαμντασάνι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προσωπική ευθύνη του Τραμπ για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο είπε: «Ανησυχούμε βαθιά για την υποκίνηση της βίας και του μίσους από πολιτικούς ηγέτες και καλούμε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλους πολιτικούς ηγέτες να αποκηρύξουν, να αποκηρύξουν ανοικτά, ψευδή και επικίνδυνα αφηγήματα που διαδίδονται».

«Αυτού του είδους η λεκτική υποκίνηση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων με τηλεδιάσκεψη όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα σχόλιά της ακολουθούν την έκκληση που διατύπωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία ζήτησε να διεξαχθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα των γεγονότων στην Ουάσινγκτον που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Η Σαμντασάνι εξέφρασε επίσης ανησυχία για την επίδειξη συμβόλων «λευκής υπεροχής» έξω από το Καπιτώλιο, όπως η σημαία της Συνομοσπονδίας, αντισημιτικά σύμβολα και μια θηλειά αγχόνης.

«Καταδικάζουμε αυτή την επίδειξη καταφανώς ρατσιστικών συμβόλων», τόνισε.


Πηγή: timesnews.gr