Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Προκαλεί η Τουρκία για το μεταναστευτικό: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για παράνομες επαναπροωθήσεις...

Προκαλεί η Τουρκία για το μεταναστευτικό: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

239
0

Με ένα βίντεο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της Άγκυρας το κρατικό δίκτυο TRT της Τουρκίας επιχειρεί με ένα προπαγανδιστικό βίντεο να εμφανίσει παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο εκ μέρους της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου στο βίντεο φαίνονται εικόνες από στιγμές που “Έλληνες στρατιώτες μετέφεραν με πλοίο του Λιμενικού Σώματος παράτυπους μετανάστες στην ανοιχτή θάλασσα και τους άφησαν να πεθάνουν μέσα σε μια βάρκα από καουτσούκ”.

“Η στιγμή που οι παράτυποι μετανάστες που μεταφέρθηκαν με σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής στα ανατολικά της Νήσου Λέρου και απελευθερώθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα μέσα σε βάρκα από καουτσούκ με τρόπο που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους, καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό από μη επανδρωμένο drone”, γράφει το TRT.
Αιγαίο: Προκαλεί η Τουρκία για το μεταναστευτικό - Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με πλάνα από drone

«Βιντεοσκοπήθηκε τον Ιούνιο»

Το TRT αναφέρει ότι τα πλάνα καταγράφηκαν τον Ιούνιο, φτάνοντας μάλιστα στην ανυπόσταση κατηγορία ότι “έλληνες στρατιώτες άφησαν δεκάδες ανθρώπους να πεθάνουν στην ανοιχτή θάλασσα στο σημείο αυτό” και πως ακταιωροί της τουρικής ακτοφυλακής έσπευσαν προς βοήθεια.

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η “πειρατική νοοτροπία”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να βρεθεί μια “φόρμουλα επωφελής για όλους” για τη διευθέτηση των διενέξεων στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς πλησιάζει η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής, στη διάρκεια της οποίας θα βρεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας.

“Καλώ όλες τις γειτονικές και τις παρόχθιες χώρες της Μεσογείου, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να μην βλέπουν αυτό το ζήτημα σαν ένα παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος (σ.σ.: όπου το κέρδος του ενός είναι ίσο με τη ζημιά του άλλου)”, δήλωσε ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Είμαι πεπεισμένος πως μια φόρμουλα επωφελής για όλους, η οποία να διαφυλάσσει τα δικαιώματα κάθε μέρους, μπορεί να βρεθεί”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ωστόσο πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η “πειρατική νοοτροπία”, την οποία επιδεικνύουν, όπως είπε, άλλες χώρες, να την περιορίσει σε μια στενή λωρίδα υδάτων.

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει κανέναν ”ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό” στην περιοχή.

“Η Τουρκία δεν θα δεχτεί σχέδια και χάρτες που στοχεύουν να περιορίσουν τη χώρα στις ακτές της στα ανοικτά της Αττάλειας”, δήλωσε ο Ερντογάν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο του Πανεπιστημίου Akdeniz.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τυχόν σχέδια και χάρτες που εξαιρούν την Τουρκία από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι “απαράδεκτα”.

Υπενθυμίζοντας την πρότασή του για τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε ότι τα σχετικά ζητήματα θα επιλυθούν μόνο με τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών της περιοχής γύρω από το ίδιο τραπέζι. “Ζητούμε από τους συνομιλητές μας να μην αγνοήσουν το χέρι που τείνει η Τουρκία”, δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην πρότασή του να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για τη διευθέτηση των διενέξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

“Η χώρα μας δεν έχει ποτέ ταχθεί υπέρ των εντάσεων στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, είμαστε υπέρ της ειρήνης, τη συνεργασίας και της δικαιοσύνης”, πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου. Η ΕΕ καταδίκασε την Παρασκευή τη συνέχιση “μονομερών ενεργειών” και της “εχθρικής ρητορικής” εκ μέρους της Τουρκίας, ωστόσο παραμένει στο στάδιο αυτό διαιρεμένη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τιμωρήσει αυτές τις συμπεριφορές.

Ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε επίσης την ΕΕ “να μην αφεθεί να χειραγωγηθεί από την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους”, που πιέζουν για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.


Πηγή: timesnews.gr