Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Προκαλεί και πάλι το τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας το...

Προκαλεί και πάλι το τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

233
0

Αβάσιμη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ τη δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χαρακτηρίζοντας παράνομες αυτές τις δραστηριότητες.

Η Άγκυρα επιλέγοντας την πρόκληση επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα μια αβάσιμη δήλωση που ισχυρίζεται ότι οι τουρκικές σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παράνομες, καθώς η υφαλοκρηπίδα στην οποία το Ορούτς Ρέις διενεργεί τις δραστηριότητες ανήκει στην Τουρκία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τα Ηνωμένα Έθνη”.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η περιοχή στη οποία το σκάφος διενεργεί τις έρευνες από τις 25 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου είναι 130 χλμ. από τις ακτές της Τουρκίας και 440 χλμ από την ελληνική ακτή. «Αναμένουμε από την Ελλάδα να σταματήσει να δημιουργεί τεχνητούς λόγους και προϋποθέσεις για να αποφύγει τον διάλογο με τη χώρα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.


Πηγή: timesnews.gr