Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Προκαλεί ο Ντονμέζ: Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα...

Προκαλεί ο Ντονμέζ: Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου

335
0

Συνεχίζουν να προκαλούν δίχως φρένα οι Τούρκοι με τη σκυτάλη να παίρνει για ακόμη μία φορά ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ που βρέθηκε στο γεωτρύπανο «Κανούνι» στη Μαύρη Θάλασσα.

«Θέλουν να μας επιβάλλουν κανόνες ανάλογους με αυτούς της Συνθήκης των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας, αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς, οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντονμέζ.

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ορισμένοι ζητούν δικαιώματα σε ολόκληρη, σχεδόν, τη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματα των χωρών της περιοχής» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε ότι «το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις στην περιοχή Seljuk-1 (στα δυτικά της Κύπρου), στα 6.000 μέτρα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αφήνουν υποσχέσεις και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε σε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή».

«Όλες μας οι ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν θεμελιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εμείς καλούμε πάντα τους συνομιλητές μας στο τραπέζι για να συζητήσουμε, δεν θέλουμε εντάσεις, δείχνουμε πάντα μια εποικοδομητική στάση», υπογράμμισε και καταλήγοντας επισήμανε: «Λέμε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Δεν συμφέρει κανέναν να μπει σε περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση».


Πηγή: timesnews.gr